ZT 101 Biyokimya

  • Biyokimyanın tanımı ve ilgi alanlarının tanıtımı ,karbonhidratların oluşumu ve özellikleri,(monosakkaritler,oligosakkaritler,polisakkaritler),türev monosakkaritler (glikozitler fosfat esterleri,asit ve laktonlar,amino şekerleri),Fotosentez ve solunum, Lipidler,membranlar ve pigmentler,enzimler ve izoenzimler ,aminoasitler ve organik asitler ile proteinler ve vitaminlere ilişkin bilgi vermek. Biyokimyanın tanımı ve ilgi alanlarının tanıtımı ,karbonhidratların oluşumu ve özellikleri,(monosakkaritler,oligosakkaritler,polisakkaritler),türev monosakkaritler (glikozitler fosfat esterleri,asit ve laktonlar,amino şekerleri),Fotosentez ve solunum, Lipidler,membranlar ve pigmentler,enzimler ve izoenzimler ,aminoasitler ve organik asitler ile proteinler ve vitaminlere ilişkin bilgi vermek. Biyokimyanın tanımı ve ilgi alanlarının tanıtımı ,karbonhidratların oluşumu ve özellikleri,(monosakkaritler,oligosakkaritler,polisakkaritler),türev monosakkaritler (glikozitler fosfat esterleri,asit ve laktonlar,amino şekerleri),Fotosentez ve solunum, Lipidler,membranlar ve pigmentler,enzimler ve izoenzimler ,aminoasitler ve organik asitler ile proteinler ve vitaminlere ilişkin bilgi vermek.

Eğitimci: özge şahin