Dersin Amacı Besin kimyası ve analizlerine yönelik temel kavram ve uygulamaları (besinlerde gerçekleşen kimyasal değişiklikler, kimyasal ve fiziksel reaksiyonlar) hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
Dersin İçeriği Besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan subjektif ve objektif yöntemlere yönelik panel uygulaması,süte ısı, asit ve enzim uygulamalarının etkisi, peynir yapımı, et proteinlerinden jel ve fom oluşumu ile etkileyen etmenlerin değerlendirilmesi, yumurta proteinlerinden jel ve fom oluşumu ile etkileyen etmenlerin değerlendirilmesi, tahıllarda gluten oluşumu ve etkileyen etmenlerin değerlendirilmesi, fonksiyonel besinler, pre-,pro-,sinbiyotikler, çay, kahve, kakao, kükürtlü bileşikler ve genetiği değiştirilmiş besinler konularına ilişkin güncel yayınların tartışılması.