Ders Hakkında

Nicel Çözümleme Yöntemleri Dersinin Amacı

Günümüz işletme koşullarında rekabet büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, işletme yöneticilerinin rekabet ve belirsizlik ortamları altında nicel teknikleri kullanarak rasyonel karar alabilmeleri mümkün bulunmaktadır.

“Sayısal Yöntemler” dersinin devamı niteliğine sahip olan bu ders kapsamında, işletme yöneticileri için gerekli seviyede olacak şekilde, karar analizlerinin yapılabilmesine imkan tanıyan sayısal yöntemler (lineer programlama, risk ve belirsizlik altında karar verme, proje yönetimi-CPM-PERT, kar analizleri, stok kontrol modelleri, hedef programlama, oyun teorisi ile diğer nicel teknikler) irdelenecektir.

Değerlendirme

Ders başarısı, yapılacak ara sınav ve dönem sonu sınavlarının yanı sıra dönem içinde sürekli olarak verilecek ödevlerden öğrencinin aldığı notlar da dikkate alınarak hesaplanacaktır.

İsteğe bağlı ödevler dışındaki ödevlerden bütün öğrenciler -alttan alanlar, yan dal, çift ana dal öğrencileri dahil- sorumludurlar. Hazırlanan ödevler belirtilen günde ders içerisinde öğretim üyesine ödevi yapan öğrenci tarafından teslim edilmelidir. Aksi takdirde ödev teslim edilmedi sayılır.

En son değiştirme: Çarşamba, 13 Kasım 2019, 11:39 ÖÖ