Ders Hakkında

İstatistik Dersinin Amacı

İşletme yöneticilerinin içerisinde bulundukları çevresel faktörleri ve işletme fonksiyonlarını sayısal olarak analiz etmeleri önem taşımaktadır.

İşletme yöneticilerinin karar alma sürecinde karşılaştıkları verinin bilgiye dönüşümünde istatistiksel tekniklerin kullanılması büyük faydalar sağlayabilmektedir. Bu amaçla, temel istatistiksel yöntemlerin yanı sıra bunların varsayımlarının ve sınırlılıklarının öğrenilmesi yararlı olacaktır.

Bu ders kapsamında, sosyal bilimlerde kullanılan temel istatistiksel yöntemlerin anlaşılması ve uygulanması hedeflenmektedir.

Değerlendirme

Ders başarısı, yapılacak ara sınav ve dönem sonu sınavlarının yanı sıra dönem içinde sürekli olarak verilecek ödevlerden öğrencinin aldığı notlar da dikkate alınarak hesaplanacaktır.

İsteğe bağlı ödevler dışındaki ödevlerden bütün öğrenciler -alttan alanlar, yan dal, çift ana dal öğrencileri dahil- sorumludurlar. Hazırlanan ödevler belirtilen günde ders içerisinde öğretim üyesine ödevi yapan öğrenci tarafından teslim edilmelidir. Aksi takdirde ödev teslim edilmedi sayılır.

En son değiştirme: Pazartesi, 5 Mart 2012, 2:18 ÖS