Mali ve İktisadi Analız I İzlence

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi

MLY214 Mali ve İktisadi Analiz I

Dr. Vedat Ulvi Aslan

vedatsbf@gmail.com

Mali ve İktisadi Analiz I-II dersleri, iktisadi ve mali teorinin temel niteliğindeki kimi eserlerinin doğrudan okutulması amacını taşımaktadır. Adam Smith, David Ricardo (I), Karl Marx ve John Maynard Keynes’in (II) temel eserlerinin okunması, bu eserlerde ele alınan konuların, bunların ele alınış biçimlerinin, yazarlarının yöntemlerinin öğrenilmesi ve tartışılması dersin içeriğini oluşturmaktadır. Mali ve İktisadi Analiz I dersinde ele alınacak yazarlar Smith ve Ricardo’dur. Bu yazarların en temel eserleri olan Milletlerin Zenginliği ve Siyasal İktisadın ve Vergilendirmenin İlkeleri’nden seçilmiş bölümler bu dönemki derste ele alınacak konuları oluşturmaktadır.

Dönem içerisinde koşullara göre öğrencilerden kısa, bir ya da iki ödev yapması istenebilir. Bu ödevlerin değerlendirilmesinde temel ölçüt, okunan konunun kavranması ve bunun düzgün bir şekilde ifade edilmesi olacaktır.

Derse devam ve okunan bölümlerin tartışılmasına katılım, dersin önemli bir gereğidir.

 

Kullanılacak kaynaklar:

Smith, Adam ([1776] 2006), Milletlerin Zenginliği [Milletlerin Zenginliğinin Mahiyeti ve Nedenleri Üzerine Bir Araştırma], İngilizceden çev. Haldun Derin, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul.

Ricardo, David ([]2008), Siyasal İktisadın ve Vergilendirmenin İlkeleri, İngilizceden çev. Barış Zeren, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul.

 

 

En son değiştirme: Salı, 28 Mayıs 2019, 12:41 ÖS