ZST431- Süt ve Ürünlerinde Duyusal Değerlendirme
Bu dersin amacı; gıdalarda duyusal değerlendirmenin tarihi, gelişimi, duyusal değerlendirme laboratuvarının nitelikleri, süt ve süt ürünlerinde duyusal özelliklerin belirlenmesi için yeterli panelistlerin oluşturulması, eğitimi, ürün çeşidine göre uygun değerlendirme tekniğinin seçimi, örneklerin hazırlanması ve sunuluşu ile ilgili bilgi donanımlı kişiler yetiştirmektir.
Gıdalarda duyusal değerlendirmenin tarihi, gelişimi, duyusal değerlendirme laboratuvarının nitelikleri, süt ve süt ürünlerinde duyusal özelliklerin belirlenmesi için yeterli panelistlerin oluşturulması, eğitimi, örneklerin hazırlanması ve sunuluşu ile ilgili ilkeler ve süt ürünleri çeşidine göre uygun değerlendirme tekniğinin seçimi-uygulanması hakkında konuları kapsar.
Eğitimci: Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan