ZST318 Süt, Beslenme ve Sağlık (Prof. Dr. Birce TABAN)
Dersi veren öğretim üyesi: Prof. Dr. Birce TABAN
Dersin amacı: Lisans eğitimi yapanların beslenme ilkeleri hakkında bilgi edinmelerine olanak vermek.
Dersin içeriği: Proteinler, beslenmenin enerji temeli, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler, mineral maddeler, beslenmenin ve beslenmeye bağlı hastalıkların önemi (kalp sağlığı, obezite), sağlıklı yaşam için bilinçli beslenme, beslenme ve atletik performans.
Derste kullanılan kaynak: Özpınar, H. (Çeviri Editörü). 2011. Beslenme ve Diyet (Temel İlkeleri), 1. Baskı, İstanbul Medikal Yayıncılık Ltd. Şti., İstanbulL, Türkiye, 531 sayfa. ISBN: 978-9944-211-93-2.
Dersin öğrenme kazanımı: Öğrenciler beslenme ilkeleri konusunda yetkin konuma ulaşacaktır.