Ana içeriğe git
Ankara Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri
Kullanıcı adı
Şifre
Giriş yap
Ana sayfa
OCW / English
E-Kütüphane
Akademik Arşiv
KVKK
Dersleri ara
Gönder
Ders İzlencesi
Dosyayı görmek için
Ders İzlencesi.pdf
tıklayın
◄ PROF.DR. KAMURAN AYHAN
Geçiş yap...
Geçiş yap...
PROF.DR. KAMURAN AYHAN
Haber forumu
Tarihçe
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların önemi ve bulaşma kaynakları
Gıdalarda bulunan Bakteriler
Gıdalarda bulunan Bakteriler
Gıdalarda bulunan Küfler
Gıdalarda bulunan Küfler
Gıdalarda bulunan Mayalar
İndikatör mikroorganizmalar
Gıdalarda bulunan Virüsler ve parazitler
Mikrobiyel sayının önemi, mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal reaksiyonlar, gıdalarda bozulmayı etkileyen iç ve dış faktörler (pH, Su aktivitesi)
Gıdalarda bozulmayı etkileyen iç ve dış faktörler (Oksidasyon- Redüksiyon (O/R) Potansiyeli, Besin maddeleri, Antimikrobik bileşikler, Biyolojik yapılar, Depolama koşulları)
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar. (et ve et ürünleri)
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar. (meyve ve sebzeler, hububatlar ve unlu mamuller)
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar(Şekerlemeler,fermente ürünler)
Haber forumu ►
Geri