Ana içeriğe git
Ankara Üniversitesi Açık Ders Malzemeleri
Kullanıcı adı
Şifre
Giriş yap
Ana sayfa
OCW / English
E-Kütüphane
Akademik Arşiv
KVKK
Dersleri ara
Gönder
Konu özeti
Genel
PROF.DR. KAMURAN AYHAN
URL
Ders İzlencesi
Kaynak
Haber forumu
Konu 1
Tarihçe
Kaynak
Konu 2
Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların önemi ve bulaşma kaynakları
Konu 3
Gıdalarda bulunan Bakteriler
Kaynak
Konu 4
Gıdalarda bulunan Bakteriler
Kaynak
Konu 5
Gıdalarda bulunan Küfler
Kaynak
Konu 6
Gıdalarda bulunan Küfler
Kaynak
Konu 7
Gıdalarda bulunan Mayalar
Kaynak
Konu 8
İndikatör mikroorganizmalar
Kaynak
Konu 9
Gıdalarda bulunan Virüsler ve parazitler
Kaynak
Konu 10
Mikrobiyel sayının önemi, mikroorganizmaların neden olduğu kimyasal reaksiyonlar, gıdalarda bozulmayı etkileyen iç ve dış faktörler (pH, Su aktivitesi)
Kaynak
Konu 11
Gıdalarda bozulmayı etkileyen iç ve dış faktörler (Oksidasyon- Redüksiyon (O/R) Potansiyeli, Besin maddeleri, Antimikrobik bileşikler, Biyolojik yapılar, Depolama koşulları)
Kaynak
Konu 12
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar. (et ve et ürünleri)
Kaynak
Konu 13
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar. (meyve ve sebzeler, hububatlar ve unlu mamuller)
Kaynak
Konu 14
Gıdalarda görülen mikrobiyolojik bozulmalar(Şekerlemeler,fermente ürünler)
Kaynak
Geri