Dersin Kodu ve İsmi

AQS206 -  AQUACULTURE I

 

Dersin Koordinatörü

Prof. Dr. Hasan H. ATAR

Dersin Sorumlusu

Prof. Dr. Ercüment GENÇ

Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN

Dersin Düzeyi

Lisans

Dersin Kredisi

(2 + 2) 3.0  (3.0 AKTS)

Dersin Türü

Zorunlu

Dersin İçeriği

Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği ve su ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi, yetiştiriciliği yapılan türlerin üretimine ait temel biyolojik ve teknik bilgiler, balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemler ve yemleme ilkeleri, su kalitesi, taşıma sistemleri

Dersin İçeriği (İngilizce)

Aquaculture and its importance on human health, knowledge and practice about biology and culture technics of commercially important aquatic species, fish feeds and feeding techniques, water quality, fish transportation

Dersin Amacı

Yetiştiriciliği yapılan deniz, içsu balıkları ile bazı kabuklu su ürünlerinin biyolojisi ve üretim yöntemlerine ilişkin temel teknik bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlar.

Dersin Amacı (İngilizce)

The objective of this course is to serve knowledge and practice about biology and culture technics of commercially important marine/freshwater fish, crustacea and mollusk.

Dersin Süresi

14 Hafta

Eğitim Dili

İngilizce

 

Ön Koşul

Yok

Önerilen Kaynaklar

Regıonal Revıew On Status And Trends In Aquaculture Development In Europe – 2015, Fao Fısherıes And Aquaculture Cırcular No. 1135/1 Fıaa/C1135/1 (En)

The State Of World Fısherıes And Aquaculture 2016, Fao. 2016

Advances In Aquaculture Hatchery Technology 2013, Woodhead Publıshıng Serıes In Food Scıence, Technology And Nutrıtıon: Number 242

Aquaculture: An Introductory Text, 2005, Robert R. Stıckney

Aquaculture Farmıng Aquatıc Anımals And Plants,2012, John S. Lucas

Laboratuvar

Uygulamalı

Diğer-1