AQS206 - AQUACULTURE I
Dersin Kodu ve İsmi |
AQS206 - AQUACULTURE I
|
Dersin Koordinatörü |
Prof. Dr. Hasan H. ATAR |
Dersin Sorumlusu |
Prof. Dr. Ercüment GENÇ Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Dersin Kredisi |
(2 + 2) 3.0 (3.0 AKTS) |
Dersin Türü |
Zorunlu |
Dersin İçeriği |
Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliği ve su ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi, yetiştiriciliği yapılan türlerin üretimine ait temel biyolojik ve teknik bilgiler, balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemler ve yemleme ilkeleri, su kalitesi, taşıma sistemleri |
Dersin İçeriği (İngilizce) |
Aquaculture and its importance on human health, knowledge and practice about biology and culture technics of commercially important aquatic species, fish feeds and feeding techniques, water quality, fish transportation |
Dersin Amacı |
Yetiştiriciliği yapılan deniz, içsu balıkları ile bazı kabuklu su ürünlerinin biyolojisi ve üretim yöntemlerine ilişkin temel teknik bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlar. |
Dersin Amacı (İngilizce) |
The objective of this course is to serve knowledge and practice about biology and culture technics of commercially important marine/freshwater fish, crustacea and mollusk. |
Dersin Süresi |
14 Hafta |
Eğitim Dili |
İngilizce
|
Ön Koşul |
Yok |
Önerilen Kaynaklar |
Regıonal Revıew On Status And Trends In Aquaculture Development In Europe – 2015, Fao Fısherıes And Aquaculture Cırcular No. 1135/1 Fıaa/C1135/1 (En) The State Of World Fısherıes And Aquaculture 2016, Fao. 2016 Advances In Aquaculture Hatchery Technology 2013, Woodhead Publıshıng Serıes In Food Scıence, Technology And Nutrıtıon: Number 242 Aquaculture: An Introductory Text, 2005, Robert R. Stıckney Aquaculture Farmıng Aquatıc Anımals And Plants,2012, John S. Lucas |
Laboratuvar |
Uygulamalı |
Diğer-1 |
|