GDM208 Isı Aktarımı ve Isıl İşlemler

Isı transferinin temeli, kondüksiyon, konveksiyon ve radyasyonun prensipleri. Isı transfer katsayılarının tespitinde kullanılan empirik modeller. Gıda mühendisliğindeki ısı transfer işlemleri.


Temel matematik ve bilimi ısı aktarımı konularına uygulayabilme; Kendi kendine öğrenme yeteneklerini geliştirme; Isı Aktarımı ile ilgili problemleri çözebilmek için bilgilerini kullanma yeteneğini geliştirme; Yeni bilgiler edinme ve bu bilgileri daha önceki bilgilerle birleştirme; Yeni fikirler üretip bu fikirleri açık bir şekilde ifade edebilme; Teorik olarak edinilen bilgileri endüstrideki ısı aktarımı ile ilgili olan sorunları çözmede kullanma; Profesyonel ve etik sorumlulukları öğrenme; Değişik açılardan problemlere yaklaşabilme; Problemleri çözerken mantık yürütebilme yeteneğini geliştirme; Yeni problemlerle karşılaştıklarında, öğrendikleri temel mühendislik prensiplerini uygulayabilme

Eğitimci: FERRUH ERDOĞDU