Isı transferinin temeli, kondüksiyon, konveksiyon ve radyasyonun prensipleri. Isı transfer katsayılarının tespitinde kullanılan empirik modeller. Gıda mühendisliğindeki ısı transfer işlemleri.


Temel matematik ve bilimi ısı aktarımı konularına uygulayabilme; Kendi kendine öğrenme yeteneklerini geliştirme; Isı Aktarımı ile ilgili problemleri çözebilmek için bilgilerini kullanma yeteneğini geliştirme; Yeni bilgiler edinme ve bu bilgileri daha önceki bilgilerle birleştirme; Yeni fikirler üretip bu fikirleri açık bir şekilde ifade edebilme; Teorik olarak edinilen bilgileri endüstrideki ısı aktarımı ile ilgili olan sorunları çözmede kullanma; Profesyonel ve etik sorumlulukları öğrenme; Değişik açılardan problemlere yaklaşabilme; Problemleri çözerken mantık yürütebilme yeteneğini geliştirme; Yeni problemlerle karşılaştıklarında, öğrendikleri temel mühendislik prensiplerini uygulayabilme