FDE222 Heat Transfer

Isı transferinin temeli, kondüksiyon, konveksiyon ve radyasyonun

prensipleri. Isı transfer katsayılarının tespitinde kullanılan empirik

  modeller. Gıda mühendisliğindeki ısı transfer işlemleri.

Temel matematik ve bilimi ısı aktarımı konularına uygulayabilme;

Kendi kendine öğrenme yeteneklerini geliştirme; Isı Aktarımı ile ilgili

problemleri çözebilmek için bilgilerini kullanma yeteneğini geliştirme;

Yeni bilgiler edinme ve bu bilgileri daha önceki bilgilerle birleştirme;

Yeni fikirler üretip bu fikirleri açık bir şekilde ifade edebilme; Teorik

olarak edinilen bilgileri endüstrideki ısı aktarımı ile ilgili olan sorunları

çözmede kullanma; Profesyonel ve etik sorumlulukları öğrenme;

Değişik açılardan problemlere yaklaşabilme; Problemleri çözerken

mantık yürütebilme yeteneğini geliştirme; Yeni problemlerle

karşılaştıklarında, öğrendikleri temel mühendislik prensiplerini

uygulayabilme