FDE222 Heat Transfer
Isı transferinin temeli, kondüksiyon, konveksiyon ve radyasyonun
prensipleri. Isı transfer katsayılarının tespitinde kullanılan empirik
modeller. Gıda mühendisliğindeki ısı transfer işlemleri.Temel matematik ve bilimi ısı aktarımı
konularına uygulayabilme; Kendi kendine öğrenme yeteneklerini geliştirme;
Isı Aktarımı ile ilgili problemleri çözebilmek için bilgilerini
kullanma yeteneğini geliştirme; Yeni bilgiler edinme ve bu bilgileri daha
önceki bilgilerle birleştirme; Yeni fikirler üretip bu fikirleri açık bir
şekilde ifade edebilme; Teorik olarak edinilen bilgileri endüstrideki ısı
aktarımı ile ilgili olan sorunları çözmede kullanma; Profesyonel ve etik
sorumlulukları öğrenme; Değişik açılardan problemlere yaklaşabilme;
Problemleri çözerken mantık yürütebilme yeteneğini geliştirme; Yeni
problemlerle karşılaştıklarında, öğrendikleri temel
mühendislik prensiplerini