Konu özeti
Giriş : Bilgi ve belge yönetimi terimleri sözlüklerinin kullanımı ile ilgili bilgilendirme
Temel Çalışma Kaynakları
· Glossary of Library Terms. Learn Insiders’s Guide to the Library.URL: http://www.library.illinois.edu/learn/intro/glossary.html#P
· ODLIS Online Dictionary for Library and Information Science.
http://www.abc-clio.com/ODLIS/odlis_h.aspx
Yararlanabileceğiniz Türkçe Mesleki Sözlükler
· Kitaplıkbilim Terimleri Sözlüğü. (1974). B. U. Yurdadoğ. Yayınevi : Türk Dil Kurumu
· ÜNAK – Kütüphanecilik Terimleri http://kaynak.unak.org.tr/mod/glossary/view.php?id=8
· Belge Yönetimi ve Arşiv Terimleri Sözlüğü.(2009). S. Karakaş, F.Rukancı ve H. Anameriç. Ankara: T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü.
Let’s have the basics of our Profession, LIS :
https://www.youtube.com/watch?v=pfP7AjwIZI8
Temel mesleki kavramlar, kullanım örnekleri
Temel bilgi ve bilgi biilim işlemlerini anlamak, analiz etmek ve uygulamak için gerekli ve talep edilen temel kelime haznesi (indeksleme, kataloglama, sınıflandırma için konsept sistemlerine ilişkin kavramların bağlama yönelik anlatımı yer almaktadır. Seçili maddelerde çeviri çalışması yapılarak ilerlenecektir.
Kütüphane ve Bilgi Bilimi Terminolojisi
Kütüphanecilik çalışmaları, kütüphane bilimi, bilgi bilimi, bilgi teknolojisi, bilgi ve bilgi organizasyonu ve yönetimi hakkında makaleler sunar. Ansiklopedi, geleneksel kütüphane terimlerinden bilgi bilimi ve teknolojisindeki modern yolların bir kelimesine kadar her şey hakkında makaleler içerir. Seçili maddelerde çeviri çalışması yapılarak ilerlenecektir.
Reading Comprehension
- Bilgi bilimin yeni uygulama alanlarından biri olarak seçilen alt disiplinde çeviri çalışması için seçilmiş bir makale üzerinde ilerlenir.
Using professional English skills: Serbest Uygulama
Türkiye sınırları içerisinde seçeceğiniz bir kütüphane için hayal edeceğiniz yeni bir etkinlik veya hizmete ilişkin duyuru metni hazırlamanız beklenmektedir. Sosyal medyada yayınlanacağı kurgulanan bu "Haber/Duyuru" metni en az 250, en fazla 300 kelimeden oluşmalıdır. Kurgulayacağınız bu çalışma için bir proje adı belirlemelisiniz. Sizler için İngilizce bir şablon oluşturuldu. Bu şablonun içeriğine gerekli ve isteğe bağlı İngilizce içerikle metni tamamlamalısınız.