BİLGİ KAYNAKLARI
Bilgi kaynaklarının tanımı, içerikleri, türleri, farklılıkları anlatılmaktadır.
Bilgi kaynaklarının kullanıcıların hizmetine sunulmasında bilgi merkezlerinin kullanmış olduğu sağlama yöntemlerinden biri olan derlemenin içeriği ve hukuki dayanağı anlatılmaktadır.
Bibliyografların, tanımı, içeriği, türleri ve özellikleri ile ulusal bibliyografyalar anlatılmaktadır.
Sözlük türleri, hazırlanışı, türleri ile lügatla arasındaki farklılıklar örnekleri ile anlatılmaktadır.
Bilgi erişimin temel elemanlarından olan basılı ve elektronik katalogların nasıl oluşturulduğu, bibliyografik kimlik unsurları ve katalog kartı/verisi düzeni anlatılmaktadır.
Diznlerin (İndeks-Bulduru) türleri, özellikleri, bilgi erişimdeki önemleri ve gelişim süreçleri örnekleri ile anlatılmaktadır.
Yıllıkların temel özellikleri, içerik özellikleri, hazırlanış amaçları ile rehberlerin kullanılış amaçları ve bilgi kaynakları arasındaki yeri anlatılmaktadır.
El kitaplarının içerik ve bilgi erişimdeki önemi, almanakların hazırlanış amaçları, madde içerikleri ile yıllıklardan farklı ve benzer tarafları ve biyografik eserlerin retrospektif ve günümüz tarihi çalışmalarındaki önemi, türleri ve düzeni örneklerle anlatılmaktadır.
Kavramsal dizinlerin, hazırlanış amaçları, içerik özellikler, düzeni, kapsamı, terminolojisi ve diğer danışma kaynakları ile olan bağlantıları anlatılmaktadır.
Kitap ve süreli yayınlara fiziksel ve içerik olarak benzemeyen ancak verdikleri bilgi ile birer bilgi kaynağı olarak kabul edilen kitapdışı materyalletin türleri, özellikleri, alt sınıfları, bilgi merkezlerine nasıl sağlandıkları ve nasıl nitelendikleri örnekleri ile anlatılmaktadır.